Евертън няма победа в последните си 4 мача и домакинството срещу Тотнъм не е лесен вариант да сложи край на тази серия. "Карамелите" изпаднаха от топ 10 след вчерашните резултати. Статистиката им срещу лондончани също не е оптимистична за тях. "Шпорите" нямат загуба срещу тях в последните 11 срещи, като не са губили при последните си пет визити на "Гудисън Парк". Освен това Евертън няма победа срещу отбор от Голямата шестица в последните 22 мача.

Тотнъм продължава да е в сянката на Ливърпул и Манчестър Сити, но прави пореден много силен сезон. Тимът на Почетино е трети, като не изостава с толкова много от лидерите. Активът му от 39 точки е най-добрият за клуба на този етап от сезона от създаването на Висшата лига.

Тио Уолкот се завръща в тима на Евертън, както и Том Дейвис. Йери Мина и Бернард са оставени на пейката. Почетино е направил четири промени от отбора, който победи Бърнли преди седмица. Колумбийският защитник Давинсон Санчес започва като титуляр за първи път от два месеца, а в състава се завръщат Сон, Уинкс и Ериксен.

The weather outside is frightful
But football is so delightful
And since we've no place to go...

... stay inside and watch Everton v. Tottenham with us! pic.twitter.com/D0zxkOBlKf

— NBC Sports Soccer (@NBCSportsSoccer) December 23, 2018

ЕВЕРТЪН - ТОТНЪМ

ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Коулман, Кийн, Зума, Дин, Том Дейвис, Гомес, Сигурдсон, Уолкот, Ричарлисон, Калвърт-Люин

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Санчес, Алдервайрелд, Бен Дейвис, Сисоко, Уинкс, Ериксен, Али, Сон, Кейн

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ПРОГРАМАТА НА ЕВЕРТЪН
ПРОГРАМАТА НА ТОТНЪМ