Едно от откритията на сезона в Арсенал Матео Гендузи говори пред "Скай Спортс" за любовта си към отбора, адаптирането му след трансфера, предстоящия сблъсък с Ливърпул, сезона досега и голмайстора на "артилеристите" Пиер-Емерик Обамеянг.

За любовта към Арсенал

Винаги съм искал да играя тук. Този клуб ми беше в сърцето, когато бях във Франция, беше един от любимите ми. Гледах много Арсенал, защото имаха доста френски футболисти. Бях прекалено малък, когато Тиери Анри и Патрик Виейра играха, така че наваксах с гледане на видеа. Те винаги са били вдъхновение за мен. Това е клуб, който обичам още от дете, и винаги съм искал да дойда тук и да постигна велики неща с Арсенал, както и да сбъдна мечтите си. След като съм тук, искам да направя това. Искам да печеля трофеи, това е най-важното нещо за мен.

За адаптацията

Въпреки че сякаш нямах време да се адаптирам, аз успях. Решаваща беше предсезонната подготовка в Сингапур, където играхме контроли и аз можех да покажа моите качества на треньорите и съотборниците ми. Това беше много ценно, защото когато се върнахме, беше много по-лесно да се адаптирам към тима и треньорите. Всички ми помогнаха да се интегрирам и да бъда част от клуба, а също и да играя без напрежение, каквото обичам да правя. Тъй като стартирах и играх добре още от началото, това помогна на мен и увереността ми за следващите мачове.

За мача с Ливърпул

Ливърпул са много солидни в защита, но аз имам голяма увереност в съотборниците и треньорите ми, така че знам, че можем да спечелим. Имаме оръжията да победим. Ще бъде трудно, но всяка среща е такава. Заложени са три точки и аз силно вярвам, че ще ги вземем. Много съм уверен, че ще отидем и ще запишем победа.

За сезона досега

Беше много добра първа половина на сезона. Имахме дълга серия без загуби, през която играхме наистина добре, и завършихме първи в групата си в Лига Европа. Все още сме много близо до отборите преди нас. Чувстваме, че това беше задоволителен полусезон, но знаем, че втората част от кампанията ще бъде още по-важна. Настроени сме позитивно за нея и за това,което можем да постигнем.

"I know we can win, even at Anfield."

Matteo Guendouzi says he is realising his dreams playing at Arsenal, and is confident his side can beat Premier League leaders Liverpool on Saturday.

Full story: https://t.co/HT3qw3davF pic.twitter.com/AV5Coy2yhW

— Sky Sports News (@SkySportsNews) December 28, 2018

За Обамеянг

Той доста ни помага, защото вкарва толкова много. За мен той е най-добрият нападател във Висшата лига през този сезон и ако продължи да вкарва толкова много в остатъка му, знам, че ще завършим много високо в таблицата. Като халф е удоволствие да играя с някого като него. Лесно е, защото има толкова много качества. Може да се връща назад, той е в другото наказателно поле, но може и да свързва играта и да играе с гръб към противниковата врата. За халф това е перфектно, защото той предлага толкова много решения.