Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола призна, че не е доволен от ситуацията, в която тимът му се намира напоследък. "Гражданите" допуснаха три загуби в последните си 4 мача в Премиър лийг и изостанаха от Ливърпул в битката за титлата. Въпреки това испанецът вярва в своите играчи и се надява скоро те да излязат от тази криза.

"Не мога да обвинявам играчите. Вие твърдите, че сме перфектни и трябва да спечелим всеки мач. Аз никога не съм казвал подобно нещо. Още миналата година всички казваха колко ни е лесно и как сме по-добри от останалите. Но всъщност никой не знае за здравата работа зад кулисите. Познавам перфектно своите играчи и дори за миг не се съмнявам в тях. Всичко, което те направиха и продължават да правят е фантастично. Знам какво трябва да направим. Аз винаги заставам пред огледалото и търся вината в себе си, а не соча с пръст някой друг. Питам се какво е нужно да направя и готов ли съм за това", заяви Гуардиола.

"Пред мен има сериозно предизвикателство и аз ще трябва да покажа дали съм достатъчно добър, за да се справя с него. Не мога да кажа, че тази ситуация ми харесва, но това е нещо нормално във футбола и трябва да се справим. Ще помогна на играчите да си помогнат едни на други и ще се завърнем към нашия облик. Ако направим това, можем да продължим напред. Нямам някаква тайна рецепта и не знам какво ще се случи. Когато загубихме от Кристъл Палас Де Бройне и Агуеро не бяха в състава, но след това и те не помогнаха при следващото поражение. Опитвам се да оценя ситуацията, но това е сериозно предизвикателство. Всеки мениджър е бил в подобно положение и аз не съм изключение. Важното е да гледаме напред", допълни испанецът.

Утре за Манчестър Сити предстои гостуване на Съндърланд и наставникът вярва, че тимът му ще се завърне на победния път.

"Винаги вярвам, че ще играем добре и ще победим. Представянето ни ще говори само за себе си, но в момента сме в такава ситуация, че една победа ще ни дойде добре. Готвим се за успех, но той няма да дойде от небето. Трябва сами да си свършим работата", завърши специалистът.