Отборът на Лион се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на лигата във Франция, след като елиминира с 3:2 Амиен като гост. “Хлапетата” водеха с 3:0, но позволиха на домакините да се върнат в мача.
Така Лион изпраща перфектна седмица в която успя да се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига след 1:1 с Шахтьор Донецк. Срещу Амиен Лион излезе с експериментален състав, като сред титулярите имаше и пълен дебютант. Гостите поведоха с попадения на Муса Дембеле от дузпа в 21-ата минута, а пет по-късно домакините останаха с човек по-малко слез изгонването на Аденон. В добавеното време на първата част Бертран Траоре удвои с 19-ия си гол за Лион във всички турнири през 2018 година.
В 61-ата минута Мартен Терие отбеляза трети гол, след което в играта на Лион настъпи спад. Домакините се възползваха от това. След удар на Рафал Куржава Денайе си отбеляза автогол. В самия край на мача Амиен стигна до втори гол чрез Шейк Тимите. Така Лион показа отново, че е във възходяща форма и подобри представянето си в турнира от преди година, когато отпадна в 1/8-финалите след 1:4 срещу Монпелие.