Селекционерът на германския национален тим по футбол Йоахим Льов направи голям обещание след сензационните промени, които направи в състава преди контролата със Сърбия тази сряда във Волфсбург и гостуването на Холандия в Амстердам за първата среща от квалификациите за Евро 2020.

Льов изненадващо изхвърли от тима световните шампиони от 2014 година в Бразилия  Матс Хумелс, Жером Боатенг и Томас Мюлер, заменяйки трите звезди на Байерн с дебютанти. Той обаче обещава да направи млад и агресивен Бундестим след провала на Мондиал 2018 в Русия с отпадането още в груповата фаза и изпадането от Лига „А“ на турнира Лига на нациите.

"Сега сме изправени пред ново време, ново предизвикателство. Аз трябва да покажа на отбора, да им дам усещането, че им вярвам напълно. Трябва да им дадем шанс да се развият, да се научат да носят повече отговорности, а също така и при груби грешки трябва да им се предложи вариант за решаване на казус. И всичко това пред нас е задача в следващите месеци", сподели треньорът, в чийто състав 8 от всичките 23-ма футболисти са в юношеска или младежка възраст. Само четирима души пък имат 30 или повече мачове за националния отбор на Германия.

"Какво е важното в момента? Да имаме повече темпо в играта, повече динамика, повече концентрация в предни позиции. Аз знам как да се справя с напрежението, знам какво се иска от мене на този пост. Учим се от грешките си и от миналото. И знаем какво трябва да направим, за да бъдем в съвсем различно състояние от това през 2018 година", добави Льов.