Един от приоритетите за Барселона е осигуряването на нов договор за титулярния ляв бек на клуба - Жорди Алба. Отговорните за задачата хора - генералния мениджър Пеп Сегура и техническия секретар Ерик Абидал вече работят усилено за целта, като идеята на ръководството е да предложи на юношата на клуба значително подобрени лични условия и той да преподпише до 2023 година. Сегашната му сделка изтича на 30 юни 2020 година.

Barcelona's proposal to Jordi Alba is to renew his contract with three years. That would keep him at the club until 2023, his current contract expires in 2020. [md] pic.twitter.com/fH32qr99Je

— Barça Centre (@barcacentre) November 28, 2018

29-годишният краен защитник се завърна в Барселона през 2012 година, седем години след като бе напуснал “Ла Масия” и след три силни сезона с екипа на Валенсия, в които прикова върху себе си вниманието на родния си тим. Тогава каталунците платиха на “лос че” 14 милиона евро за правата на собствения си кадър, а още с пристигането си в представителния тим на Барса, Жорди се превърна в много важна част от състава.

Според информация на Mundo Deportivo обаче задачата за нов договор няма да е лесна, защото към него интерес има от страна на други два големи европейски отбора - Ювентус и Манчестър Сити. Представителите на самия играч са искали той да получи нов контракт още през миналата година, но сега продължават да са отворени към преговори, като единственото условие е финансовите показатели на сделката да бъдат завишени спрямо сегашните.

Workout in Eindhoven #PSVBarça pic.twitter.com/ySh9RIZpTs

— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 27, 2018

Алба има общо 410 мача и 24 гола за Барселона и е спечелил 13 трофея на клубно ниво откакто е на “Камп Ноу”.