Мачовете от гръцката Суперлига, които трябва да се изиграят през уикенда, са отменени заради стачката на футболните съдии. Реферите отказаха да излязат на терена заради "малодушната атака" срещу техен колега от град Лариса във вторник.

Танасис Цилос е бил атакуван от четирима маскирани мъже пред дома си в главния град на региона Тесалия. Ден по-късно съдията, който е от ранглистата на ФИФА, беше освободен от болницата за домашно лечение, след като първоначално беше приет с контузии от боя по главата и краката.

"Ние изразяваме възмущението си от страхливата атака срещу нашия колега Танасис Цилос и от редовните нападения срещу съдиите, заяви асоциацията на реферите в изявление. - Ние няма да позволим на тези хора да продължат да се опитват да ни тероризират".

За момента обаче нападателите на съдията остават неидентифицирани. И тъй като мачове на 24-и декември и на 1-и януари няма да има предвид предстоящите празници, то първенството на Суперлигата на Гърция би трябвало да продължи на 4-и януари.

До момента са минали 14 кръга от първенството, след които води ПАОК (Солун) с 38 точки пред Олимпиакос с 30 и Атромитос с 28.