Крилото на Борусия (Дортмунд) Кристиан Пулишич вече е направил своя избор и от следващия сезон ще играе в Челси. Такива са последните информации, свързани с бъдещето на американския национал, който е желан и от Ливърпул, Арсенал и Пари Сен Жермен.

Източници, близки до футболиста, са потвърдили пред CBS Sports, че е само въпрос на време трансферът да стане факт. Сделката може да бъде анонсирана още в първите дни на новата година, като същото твърди и "Bild". Според германското издание, от Борусия са се съгласили да пуснат Пулишич на "Стамфорд Бридж" срещу 50 млн. евро. 

Christian Pulisic has agreed to join Chelsea this summer, according to reports

They will have to pay €50 million (£45m/$57m) to secure his services

Worth it? pic.twitter.com/aDxBmGp0Cm

— Goal (@goal) 29 декември 2018 г.

Макар да е с репутацията на един от най-талантливите млади футболисти в света, Пулишич не играе редовно от началото на сезона. Той изгуби титулярното си място за сметка на Джейдън Санчо, който прави фурор в Бундеслигата. 

Привличането на Пулишич може да се окаже много добър ход на Челси не само заради очакваната през лятото раздяла с Еден Азар, но и с оглед маркетинговата стратегия на клуба за все по-сериозно присъствие на американския пазар.