Легендата на Рома Франческо Тоти беше приет в Залата на славата на италианския клуб. Идолът на феновете на "вълците" обра овациите на стадиона преди сблъсъка с Реал Мадрид от Шампионската лига снощи. "Джалоросите" загубиха с 0:2, но въпреки това се класираха за осминафиналите на турнира.

"Това е специален ден за мен. Аз съм римлянин и фен на Рома. През цялата си кариера играх само за любимия си отбор и бях негов капитан. Трудно е да опиша каква привилегия е да бъда част от историята на Рома. Винаги е емоционално изживяване да стоя тук преди всички вас. Както винаги, ние сме обединени. Обичам ви!", заяви Тоти пред тифозите, които не спряха да го аплодират.

.@Totti was inducted into Roma's Hall of Fame tonight. pic.twitter.com/Gv1OqIBPbU

— Italian Football TV (@IFTVofficial) 28 ноември 2018 г.
Делегацията на Реал, водена от Раул, Емилио Бутрагеньо и Роберто Карлош, също уважи Принца на Рима, като му подари специална фланелка на кралския клуб.

Не е тайна, че през годините Реал неведнъж се опита да привлече Франческо, но той остана верен на Рома.

Real Madrid presenting Totti with a gift. #ChampionsLeague pic.twitter.com/8roxz6KBDp

— RMadridHome (@RMadridHome_) 27 ноември 2018 г.

Тоти игра за Рома в продължение на 25 години, като в 789 мача отбеляза 307 гола. Бившият италиански национал изведе "джалоросите" до една титла на Серия "А", две купи и две суперкупи на Италия.

Феновете на клуба обичат да казват за него: Франческо Тоти не е по-голям от Рома. Той е Рома.