Легендата на българския футбол Стилиян Петров се впусна в поредна благородна мисия. Рекордьорът по изиграни мачове с националния ни отбор ще бъде сред участниците във футболен турнир на 5 май, посветен на бившия ирландски футболист Райън Макбрайд.

Макбрайд почина мистериозно на 19 март 2017 година, а беше само на 27 години. Така и не беше установена истинската причина за смъртта му.

В годините след това бившият му отбор Дери Сити организира турнир в негова памет. Дори екипът с №5 е изваден от употреба от ирландския клуб, а стадионът беше прекръстен на „Райън Макбрайд Брендиуел Стейдиъм“.

Семейството на Макбрайд благодари на Стилиян Петров за съгласието си да участва в турнира. Приходите от събитието ще отидат за благотворителност.

Останалите участници в турнира ще бъдат националния отбор на Ейре, Дери Сити и сборен отбор на футболисти от ирландското първенство.

Стенли ще бъде част от отбор на легендите на Селтик, в който ще участват още Пади Макорт, Джаки Макнамара, Саймън Донъли, Том Бойд, Роб Дъглас, Марк Уилсън и Марк Бърчил.