Кампанията на вестник Стандарт “10 причини да остана в моя роден град” гостува и в Ивайловград. Това е 19-тия град, който се включи в инициативата.

Раздадени бяха и награди в различни категории. В категория “Културно – историческо наследство” отличието бе присъдено на един от символите на града Антична вила “Армира”. Наградата бе връчена на Величка Чорбаджиева, Директор на Общински исторически музей – Ивайловград, от Бони Петрунова, директор на НИМ.

В категория “Култура” наградата получи НЧ “Пробуда 1914”, за съхраняване на традициите и развитие на фолклора. Тя бе връчена от заместник-кмета на община Ивайловград Кръстю Делииванов на секретаря на читалището Снежана Кахчиева.

В категория “Образование” бяха наградени отличниците на Ивайловград, участващи в множество конкурси, олимпиади, културни мероприятия – Ирина Чорбаджиева, Пламен Карапейков и Магдалена Райкова от СУ “Христо Ботев”.

В категория “Спорт” наградите също бяха повече от една. Шампионът по борба Петър Киров връчи наградите на Шахматен клуб “Ивайловград”, с ръководител Мариян Араджиев и ФК “Раковски 1923”, с треньор Стоян Делчев.

И двата клуба успешно успяват да развиват интелектуалното, мисловното, и физическото развитие на децата от Ивайловград, като представят общината в страната и чужбина.

Наградата в категория “Инвестиции” бе връчена от зам. – областния управител Стефка Здравкова на Хасково на компаниите, инвестирали над 3 милиона в строеж на цех за преработка на ядки и засаждане на трайни бадемови насаждения “Агротрейд Къмпъни” и “Интертаб”, с представител Георги Апостолов.

Последната награда в категория “Хотелиерство” бе дадена на управителя на СПА хотел “Луксор”. Тя е на база подадени брой нощувки за 2018 г.

Всеки един от наградените сподели своята причина да остане в Ивайловград – родно място, постоянно стремящо се към развитие, място, където ще се чувстваме обичани и сигурни.