Без опасност за живота е 70-годишна водачка след произшествие.

То е станало вчера в 10 часа в местността „Кенана“ край Хасково. На пътя от бившето кекчилево стопанство в посока стената на язовир „Клокотница“, хасковлийката се е движила с „Опела“ си с несъобразена с релефа на пътя скорост. Навлязла е в насрещната лента за движение и е ударила движещият се срещу нея лек автомобил „Ленд Роувър“, управляван от 48-годишен мъж. От удара е пострадала жената, която е с фрактура на дясно коляно.

Образувано е досъдебно производство.

Неправилно изпреварване е довело до ПТП на 1-ви. В 22,40 часа на пътя от Стара Загора към Димитровград е станало произшествие с товарен автомобил „Мерцедес“, шофиран от 49-годишен старозагорец. При наличие на пътен знак и единична непрекъсната маркировка, водачът е предприел маневра изпреварване при дъжд, като при прибиране в своята пътна лента е реализирал ПТП с лек автомобил „Ауди“, управляван от 46-годишен румънец. Пострадала  возещата се в товарната кола – 33-годишна димитровградчанка, която е с болки в ръката. Съставен акт.

Несъобразена с атмосферните условия скорост е довела до катастрофа на 31-ви май. В 15,45 часа в с.Долно Ботево е станал инцидент с лек автомобил „Фолксваген“, шофиран от 19-годишен жител на с.Зимовина. Поради несъобразената скорост при дъжд, момчето е загубило контрол и е навлязло в насрещната лента за движение, където се е ударил челно в автобус „Мерцедес“, управляван от 33-годишен мъж от с.Лясковец. От удара са пострадали – водачът на леката кола, който е с порезни рани на лява ръка и жена и 2 момичета, возещи се в автобуса. Жената на  42г от Харманли е с черепно-мозъчна травма; 15-годишно момиче от с.Войводенец – с контузия на лицето и рана на горна устна и 16-годишно момиче от с.Долно Черковище – с хематом на челото и кръвонасядане на носа. И трите без опасност за живота.

Заведено е досъдебно производство.