Сух и административен бюджет, който не е обърнат към гражданите, няма да подкрепим. Това заяви председателят на БСП-Хасково Антон Атанасов.

„Не виждам идеи за развитие, за инвестиции, за бизнеса и откриване на нови работни места. В този бюджет няма нищо за гражданите. Да, за кучета има, скоро ще бъде открит приюта, но за гражданите – не“, допълни още той. По думите му на общественото обсъждане станали свидетели на една безпринципна борба – на ГЕРБ срещу ГЕРБ. „Общинските съветници искат да ни убедят, че са опозиция, а кметът Добри Беливанов все още е член на ГЕРБ““, заяви още Атанасов. Освен него на днешната пресконференция присъстваха още председателят на младежката организация Богдан Кирилов и общинския съветник Иван Станчев.
От партията имат няколко предложения. Ако те бъдат приети, едва тогава, от левицата ще застанат зад финансовата рамка.
Младежката организация на партията предлага парите за младежки дейности да се увеличат двойно в сравнение с миналата година или да бъдат заложени 50 000 лева. Другото предложение е помощта за новородено, чиято идея по думите на Атанасов от ГЕРБ изплагиатствали. Младежите на БСП обаче имали изготвени конкретни критерии – родителите да са пълнолетни и осигурени и поне единият от тях да има 1 година осигурителен стаж.
От БСП настояват още общината да поеме разходите за охрана на училищата, както миналата година, или по 9 000 лева на училище. А също така, парите за културна дейност да бъдат увеличени на 200 000 лева. Миналата година те бяха 150 000 лева, а сега в бюджет 2019 са предвидени едва 30 000 лева.
Ако тези наши предложения не бъдат приети, няма да подкрепим бюджета, категорични бяха от левицата.