Кметът на община Хасково Добри Беливанов повторно внася искането общината да изтегли кредит от близо 10.5 милиона лева за реконструкция и модернизация на зала “Дружба” и спортен комплекс “Младост”. Това потвърдиха от кметството за XNEWS.BG.

В сайта на администрацията се появи покана за публично обсъждане на искането. То е насрочено за 10 юни от 17:30 часа в зала “Хасково”. Мнения, препоръки и становища по темата за обсъждане може да се изпращат на електронната поща на Община Хасково – www.haskovo.bg, както и в деловодството на общината.

Както по-рано днес писахме хасковският общински съвет спря докладната записка, с която кметът Добри Беливанов предложи да се изтегли кредитът.

Двата проекта са на обща стойност 10 409 076 лева – 4 590 952 лева за спортен комплекс “Младост” и 5 818 124 лева за спортна зала “Дружба”. Срокът на усвояване на кредита е до 24 месеца.

Макар, че това според кмета е единственият вариант тези два обекта да бъдат ремонтирани, с 13 гласа “за”, 14 “против” и 12 “въздържал се” съветниците спряха докладната.