Хасковската езикова гимназия провежда дни на отворените врати за седмокласниците, които тепърва ще се явяват на изпит и след това ще кандадитстват.

Учениците могат да се запознаят с всяка една от паралелките. Във фоайето на втория етаж в гимназията има разположени маси, но които са представени всички езикови паралелки.

Междувременно от училището се похвалиха и с изявени ученици.

Отбор от 20 ученици са се представили отлично на състезание по руски език. То е било организирано от Пловдивдския университет “Паисий Хилендарски”. Директорът на гимназията Деян Янев им връчи дипломите. С най-висок резултат е Нелина Желева – 5.90, следвана от Габриела Тополава с 5.50. Сред тях е и Петко Гочев от 11Д клас.

Пореден успех е завоювал клубът по предприемачество. Учениците са се класирали за национален финал на международно състезание “Социални иновации”. Клубът се нарежда на 7 място от всички 83 екипни предложения, които са участвали от цялата страна.

Учениците от 10 Ж клас пък изработиха 7 зарядни станции за телефони. Идеята се ражда в клуба “ИТ Шивачница”. Гимназистите изработили станциите, за да има на всяка паралелка.

Дните на отворените врати в училището продължават и утре.

клубът по предприемачество
Петко Гочев от 11Д клас