Жълт код за интензивни валежи е обявен за Хасковска област, съобщават от Националния институт по метеорология.

През деня ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Очакваните количества дъжд за денонощието са от 15 до 30 литра на квадратен метър, локалните количества могат да достигнат до 50 литра на квадратен метър.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Южна България, по старопланинското било и в Предбалкана. До полунощ валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури в повечето райони ще са между 28° и 33°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места, главно в Стара планина, Родопите и Странджа, интензивни и с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Повече ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятърк. Максимални температури 28°-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.