Състезателите по офроуд от „Клас 95” в община Минерални бани се класираха на престижното трето място на Офроуд феста, който се проведе в Кърджали. Състезанието е първи кръг от Балканската купа за тази година. Над 100 екипажа участваха в надпреварата. Между тях имаше представители на Гърция, Турция и Казахстан. Общата дължина на маршрута тази година бе 300 км. Беспорната заслуга за успеха се дължи на пилота Янко Тенчев и навигатора Радослав Ангелов, информира шефът на клуб „Клас 95” Тенчо Тенчев. Машината с която бе постигнат поредния успех е „Нисан Терано Трофи” – модифициран. Клубът от Минерални бани вече има в актива си една Балканска купа и два пъти е завършвал трети в Балканския шампионат по офроуд.

Иначе самото състезание премина супер екстремно – мръсна газ, разпъване на лебедките, запален автомобил в екстрема, ремонти и разбира се помощ от близо пет хилядната публика. В класа на модифицираните след оспорвана битка победители са представителите на клуб „Svoge 4?4” Калин Митров/Владимир Велков, следвани от Димитър Димтров/Христо Дряновски от „TermoKing”. Турските екипажи отстъпиха първите места на българите и се класираха от 7 до 9 място.
В класа на Прототипите, където бяха и най-многобройните участници от Турция и Гърция, победител е смесеният екипаж Рулис Цикмесоглу/Млен Дечев с 24 минути пред Кириус Пампорис/Евтимас Казанздис.