Второ обществено обсъждане с граждани, съветници и спортни деятели за кредита от 10,4 милион лева се проведе в община Хасково.

XNEWS.BG писа за този кредит, който община Хасково иска да изтегли, а с парите да ремонтира и модернизира зала “Дружба” и стадион “Младост”.

Второто обсъждане идва след като на майската сесия на местния парламент общинските съветници бяха разединени – едни гласуваха “за”, други “против”, а трети се въздържаха. В крайна сметка предложението на градоначалника бе отхвърлено. Съветници коментираха, че не дали зелена светлина, защото не могли да се запознаят с предложението. След това Беливанов обяви, че наново ще внесе предложението.

Обсъждането днес се превърна във вътрешнополитическа разпра. След като един от опашката в общинския съвет, с ръце в джобовете, взе думата, така и не успя да я даде на друг. Впусна се в обяснителен режим към Теменуга Илиева от клуба по аеробика „Виолена“, която поиска разяснение по темата с кредита. Така леко по леко и с думите: “Абе, човече”, влезе в спор с градоначалника. Той пък му отвърна с това, че 7 години от възпитанието му липсват. След това отново в типичния си стил се нахвърли върху журналистите.

В крайна сметка Добри Беливанов закри общественото обсъждане и всички тихо напуснаха залата.

Както писахме двата проекта са на обща стойност 10 409 076 лева – 4 590 952 лева за спортен комплекс “Младост” и 5 818 124 лева за спортна зала “Дружба”.