Районна прокуратура Хасково привлече като обвиняеми двамата мъже, ограбили и били мъж в хасковското село Узунджово. Това съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Обвиняемите мъже са с инициали М.М., на 21 г., и Г.М., на 25 г. Припомняме, че кражбата от дома на 83-годишния мъж бе на 14 май в землището на селото. Задържаните в съучастие откраднаха 1000 лева, бензинов трион и верига, телефон, телевизор, фенерчета, нож с 20 см. острие, “шфейцарско ножче” и ръчен часовник. По време на извършването на престъплението те заплашили стареца с думите: “Ще ти отрежем главата”. След това го хванали за ръцете и кръста, съборили го на земята и го придърпали към фургона, в една от стаите. Там му завързали ръцете и краката със сезал, нанесли му удари в областта на главата и тялото и го оставили седнал на земята.

С постановление на Районна прокуратура – Хасково двамата обвиняеми, които са извършили грабежа в изпитателния срок на предходни осъждания, са задържани за 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Спрямо третия извършител – С. С., на 21 г., предстои да бъде повдигнато обвинение за грабеж и да му бъде наложена мярка за неотклонение от наблюдаващия прокурор.

До момента е установено, че 83-годишният пострадал живеел в с.Узунджово, където отглеждал овце.

Разследването по случая продължава.