Измамници с примамливи предложения по интернет за бързо забогатяване.

Читател на XNEWS.BG се свърза с нас, за да обясни как е получил писмо, в което се обяснява, че може да стане милионер. В случая става въпрос за адвокат от Африка, който казва, че негов клиент на предсмъртно легло е поискал точно на нашия читател да прехвърли голяма сума пари. Нямало на кого да завещае богатството си, затова търсил точно него и естествено посредникът адвокат трябва да вземе комисионна преди превода на парите. В 99 процента от случаите става въпрос за измама. Тоест търси се връзка с вас за информираност за ваши контакти и сметки.

В последно време се срещат доста подобни измами в интернет пространството. Обхватът на действие е в Източна Европа и схемата е описана подробно от руски блогъри. Те посочват суми в милиони долари. Първоначално измамниците искат между 200 и 500 долара за адвокатски услуги и съдебни такси. По някое време естествено се появява лек проблем, за чието разрешаване се иска нов превод от 1500 до 3000 долара и кореспонденцията приключва.

Публикуваме и цялото писмо, изпратено на нашия читател, без редакторска намеса:

Здравейте, поздрав към вас,

Моето име е адвокат Арч Фернандо, от Западна Африка, адвокат. Пиша във връзка с мой клиент, който остави сумата от десет милиона и петстотин хиляди щатски долара ($10.500.000.00) в банка преди смъртта си.

Свързах се с вас, за да поискам вашето съгласие да ви представя на Банката като най-близък роднина в моя късен клиентски фонд, за да се даде възможност на банката да прехвърли средствата по сметката ви. След като банката се съгласи да прехвърли фонда към вас като близък роднина във вашия фонд, собствената ви част от общия фонд ще бъде 50%, а моята собствена е 50%, също се съгласявам, преди да преминем към следващата стъпка.

Чакам Вашия спешен отговор, за да можем да се присъединим и да продължим.
Моят контакт: С най-добри пожелания, адвокат, който пледира Arch Esq.