Слънцето прекарва около 30 дни във всеки знак, а Луната прекарва приблизително два дни и половина във всеки знак. Неуловимият изгряващ знак се нарича така, защото показва кой знак е на хоризонта по време на раждането. В допълнение към 12-те знака, една астрологична карта е разделена на 12 дома, всеки от които представлява различна област от живота на човек. Разположението на асцендента определя оформлението на цялата система от домове в звездната диаграма.

Асцендентът бележи началото. От тази точка се построява целия натален хороскоп. Вашият изгряващ знак бележи наченката на вашия първи дом, който означава себе си, физическото тяло, характер и външен вид. Това е вашата личност, вашето телосложение, първите неща, които хората забелязват и ще откриват във вас.

В случай, че знаете вашият изгряващ знак - асцендент, може да прочетете основните отправки за всеки един изгряващ знак. Позволете да отбележа, когато четете асцендент  в Овен, това означава 12-те слънчеви знаци с изгряващ знак Овен. Пример: Стрелец с асцендент Овен.

Асцендент Овен

Имате мощно и властно присъствие и може дори да ви възприемат като плашещи. Понякога вие сте свирепият воин на зодиака. Като първи огнен знак, вие сте силно конкурентни и гледате на света като на поредица от състезания. Вие също действате според инстинктите си, които обикновено са си на място.

Асцендент Телец

Най-вероятно излъчвате яростни, надеждни и волеви вибрации. Ала имате и по-мека като кадифе страна. Радвате се на хубавите неща в живота, включително красиви дрехи, изискана храна и масажи. Телецът понякога се определя като материалист и въпреки че обичате да се обграждате с разкошни дрехи, вие също сте достатъчно трудолюбиви, за да сте спечелили малко лукс. Вие представлявате земността в нейната най-чиста форма. Това означава, че обичате да сте активни и креативни с ръцете си - за вас това може да означава градинарство, готвене, плетене и прочее.

Асцендент Близнаци

Хората вероятно ви възприемат като словоохотлив, ярък и любознателен човек. Вашият изключително креативен ум може да бълва идеи една километър в минута. Въпреки това, понякога може да бъдете завладени от желанието да направите всичко наведнъж. Същият принцип може да се приложи към любовния ви живот. Близнаците са скандално известни сърцеразбивачи и могат да бъдат много придирчиви, когато се установяват с някого. Не е защото сте без чувствени -това е, защото чакате перфектната си половинка (този знак е представен от близнаците). Управляващата планета на Близнаци е Меркурий, пратеникът на боговете. В резултат на това изглеждате очарователни, добре говорещи и вероятно сте отличен публичен оратор.

Асцендент Рак

Вашият домашен живот е много важен за вас, така че сте склонни да се грижите дълбоко за вашето лично пространство и хората, допуснати вътре. Вие също може да сте човекът, при когото хората идват с проблеми, защото знаете как да помогнете дори с мнение. Все пак не давайте непоискано добро! Вие сте мили и поетични, стига някой да не ви раздразни - тогава ще попадне в щипките ви.

Асцендент Лъв

Вероятно ви възприемат като уверени, жизнени и забавни. Имате усет към драматичното и хората веднага забелязват, когато влезете в стаята. Независимо дали работите в сферата на изкуството или просто имате епична емисия в социалните мрежи, вие също сте силно креативни. Виждайки, че живеете най-добрия си живот, вдъхновява другите да направят същото. Не всеки може да се справи с вашата огнена енергия, но не позволявайте на хейтърите да ви разочароват.

Асцендент Дева

Хората, които ви срещнат, може да  ви опишат като организирани, сплотени и надеждни. Може да придадете вид на перфекционисти, което понякога може да бъде малко смущаващо. Приятелите вероятно идват при вас за съвет. Девата е лечителят на зодиака и се грижи дълбоко за хората около тях. И все пак, не забравяйте да отделите време, за да се погрижите за себе си.

Асцендент Везни

Които влизат в общение с вас, вероятно ви смятат за привлекателни, романтични и сладки (въпреки че понякога може да имате остър език, дори това просто да означава, че сте остроумен). Може би сте чували, че Везните са нерешителни и макар това да е вярно, това идва с добри намерения, защото обикновено искате всички да са щастливи. Може да се опитате да запазите мира и да гарантирате, че справедливостта е въздадена.

Асцендент Скорпион

Възможно е, в очите на хората да изглеждате мистериозни, тихи и привлекателни. Това не винаги е сексуално зареден чар, въпреки че може да бъде. Скорпионите имат репутацията на най-сексуалния знак на зодиака, така че присъщата ви чувственост може да сплаши другите, когато ви срещнат за първи път. През повечето време зад това готино, девствено лице се случва толкова много, че хората искат да знаят повече и не могат да останат удовлетворени докато не узнаят.

Асцендент Стрелец

Хората може да ви опишат като интелигентен и страхотен разказвач,  който винаги е животът на купона. Имате страст към живота, която е заразна и сте известни като оптимистите на зодиака. Чашата винаги е наполовина пълна за вас. Вие сте откровен, мнителен и казвате това, което другите не казват. Често можете да бъдете доста откровени и понякога това има обратен ефект. Но тъй като щастливата планета Юпитер управлява този изгряващ знак - Стрелец, вие винаги излизате на върха.

Асцендент Козирог

Вероятно изглеждате зрели, организирани и мотивирани . Винаги сте събрани и подготвени. Хората може да мислят за вас като за опитен бизнесмен с малък интерес към игрите, както в професионалния, така и в личния ви живот. Вие се стремите към величие и очаквате много от себе си и другите. Голяма част от това е така, защото строг Сатурн управлява Козирог, което ви дава големи дисциплиниращи вибрации.

Асцендент Водолей

Може да  ви възприемат като интелектуалец, иновативен и хуманитарен човек. Този знак има много повече общо с общността и да бъдеш част от колектива; става въпрос за  споделяне  на водата, а не за това да бъдеш  водата. Известни сте с това, че сте голям индивидуалист и не се страхувате да оставите флага си да се развее. Вашата управляваща планета е Уран, който е толкова ексцентричен, колкото и вие.

Асцендент Риби

Най-вероятно ви описват като мечтателен и съпричастен човек,  и понякога може скитате из облаците. да имате главата си малко в облаците. Този знак е известен като екстрасенсът на зодиака и тъй като е последният знак, той носи всички останали знаци в него. Следователно вие сте неразривно свързани с цялото човечество. Когато някой ви срещне за първи път, може да изглежда, че не обръщате внимание и мислите ви са другаде. Това може да е отчасти вярно, но вие също възприемате всичко, включително думите на човека, езика на тялото и основните емоции.

 

Скъпи читатели, това е една малка част от щрихите, които характезират вашата личност. За да се изпълни пъзела, следва да имате пълен хороскоп. Бъдете здрави!

 

Подбрал и изготвил за всички читатели - езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa