Марс, известен още като Червената планета, притежава най-мъжката енергия от всички небесни тела от Слънчевата система. Както знаете, и самото име Марс идва от римския бог на войната, чийто щит и копие образуват символа на планетата. Тя управлява два от знаците в зодиака, а именно – Овен и Скорпион, и е сигнификатор на енергичността. Дарява ни с борбеност в трудни моменти и ни превръща в едни истински войни.

От 19 ноември, чак до 3 януари, планетата на войната Марс ще премине през съзвездието Скорпион с победоносен марш.

Когато Марс се намира в Скорпион, то той е мотивиран да постигне това, което иска на всяка цена. Всички ставаме по-постоянни, целеустремени и силни. Проявяваме желание да изживеем всяка една емоция дълбоко и разтърсващо, както и да надникнем под повърхността на живота, за да изследваме невидимите, мистични и езотерични сили, които движат света. Също така ставаме по-любопитни за демоните, които се крият в душите на другите, и причините, стоящи зад техните действия. Либидото ни е повишено, като сексуалните контакти се характеризират със силно доминиращо присъствие.

Много важно свойство, което проявяваме в период, когато Марс се намира в Скорпион, е силата да се изправим лице в лице срещу проблемите, вместо да се скатаваме, пише woman.bg. Виждаме кризите като мощен инструмент за личностна трансформация, благодарение на която се издигаме на едно по-високо равнище в духовен план. Предпочитаме да бъдем завладени от интензивни емоции, вместо да не усещаме нищо. Всичко или нищо - посредствеността не е опция през този период.