Дадоха маркирана с „Х” бюлетина на млада пловдивчанка. За това сигнализира самата тя. Случката се развива още в началото на изборния ден в 61 секция в ОУ „Васил Левски” и район „Източен”.

Жената разказа, че е видяла „Х” написан с молив на гърба на една бюлетините.

„Влязох в стаята да гласувам, дадох си личната карта и пожелах да получа и от трите бюлетини. Откъснаха ги пред мен, след което ги сгънаха, поставиха печати и ми ги дадоха. След като отидох в тъмната стаичка забелязах, че едната от бюлетините, тази за районен кмет, е маркирана с „Х” на гърба. Вече бях отбелязала своите предпочитания, но отидох при комисията да поискам нова бюлетина. Започнаха да ме питат „не съм ли го направила аз” или „сигурна ли съм, че не се е отбелязало” от натискането. След няколко минути разправии ми дадоха нова бюлетина и старата обявиха за невалидна”, разказа за TrafficNews.bg жената, която пожела да остане анонимна.

Започна изборният ден в Пловдив

Пловдивчанката допълни още, че след като от комисията са оглеждали бюлетините ѝ, съответно всички са видели и за кои кандидати е гласувала, което също е абсолютно недопустимо.

Тя допълни, че към момента все още не е сигнализирала в ОИК, защото е била крайно афектирана и съвсем не е очаквала подобно нещо да се случи на нея.

Секция в пловдивско училище остана без председател