В Пловдивска област вторият тур на местните избори започна спокойно, събщиха от МВР.

Около 850 служители на реда са ангажирани за осигуряване на нормалното протичане на изборния процес и охраната на 913-те секции на територията на областта – 888 стационарни и 25 мобилни.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

И днес, в деня на балотажа, звената „Български документи за самоличност“ ще работят от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Сигнали за нарушения, които възпрепятстват изборите и са съотносими към действията на МВР, се приемат на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл [email protected], както и на открития в пловдивската дирекция телефон 032 932 248.