Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което спрямо Стоян Владев е оставена в сила най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е отхвърлена като неоснователна жалбата на обвиняемия.  

На Владев, който е задържан през юли месец 2019 г.,  са повдигнати  обвинения за това, че  в продължителен период от време от 2014 г. до 2019 г., е извършвал блудствени действия и се е съвкупявал с рождената си малолетна дъщеря, когато е била под негов надзор, тъй като с майката живеят разделени от години. Обвиняемият е привлечен в това му качество като са му повдигнати три отделни обвинения за тежки умишлени престъпления, характеризиращи се с висока степен на обществена опасност, извършени в условията на  реална съвкупност, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства, обоснованото предположение, че Владев е съпричастен към деянията, в които е обвинен, не е разколебано, а дори е надградено с още доказателства от разпити на свидетели, психологични и психиатрични експертизи, както  на пострадалата, така и на обвиняемия. По делото са налице данни за опити за въздействие върху момичето от страна на близки на обвиняемия. За това съдът прецени, че при една по-лека мярка, Владев може да се опита да въздейства на дъщеря си и има опасност да извърши престъпление против правосъдието.

Определението на Апелативен съд е окончателно.