Тримата задържани инфлуенсъри, които организираха публично унижение на момче със специални образователни потребности,  остават в ареста. Това реши преди минути Районният съд в Пловдив. Те застанаха пред магистратите с искане за по-лека мярка, но  такава обаче не получиха. 

Нова версия за гаврата с момче със специални образователни потребности лансира днес в съдебна зала Тодор Огнянов - Куката, предаде TrafficNews. „Докато пътувах с Емили тя ми сподели, че Стоян Карапанов ѝ звънял, като я е заплашил, че ще я залее с киселина, ако не каже, че аз съм го измислил това. Била е подложена на натиск, за да ме натопи. Когато бяхме в мола “горкото момче”, както го наричате си направи в тоалетната една линия амфетамин“, заяви пред магистратите Куката. Въобще обаче не стана ясно кой е човекът, чието име се забърква в грозната история.

Динко за гаврата на Чеченеца, Куката и Емили: Ако бях там...

Прокурорът по делото поиска най-тежката мярка за неотклонение за тримата участници в скандалния клип, на който се вижда как момче със СОП е водено на каишка като куче от обвиняемите, и му се дават команди „лай“, „донеси“ и т.н. Според държавното обвинение, ако бъдат пуснати от ареста, те може да извършат друго престъпление, а Емили дори да се укрие. Обвинението им е за хулиганство, а не за принуда и затова според прокурора оправданията, които тримата използват - че детето е искало само и не е било принудено да участва в клипа, е неоснователно. По думите му стана ясно още, че 20-годишният е бил търсен и убеждавано за този клип целенасочено. Прокурорът допълни още, че не е търсено съгласието на унизеното момче, клипът да се публикува в социалните мрежи.  По време на заседанието стана ясно, че от вчера в Района прокуратура са постъпили редица гневни сигнали спрямо тримата инфлуенсъри. Държавното обвинение каза, че те са известни с абсурдни клипове, в които се стрелят, натикват се в коли, гонят се, в опит да опише безумните прояви на тримата герои.

Майката на Куката: Цялата история е много нагласена

Адвокатът на 21-годишния Данаил Йорданов – Емили представи ТЕЛК-ово решение, но не стана ясна каква е диагнозата на Тротинетката. Този факт е изключително изненадващ, предвид че транджендърката придоби популярност със склонността си към екстремно каране на тротинетки и по нищо не личи физическото ѝ здраве да е крехко. Защитата на 34-годишния Тодор Огнянов – Куката в лицето на Георги Кутриянски заяви, че най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ е нецелесъобразна и незаконосъобразна, както и че в конкретния случай не е нужна такава, защото тя се взима при изключително тежки случаи.

Той поиска клиентът му са бъде пуснат под гаранция или подписка. “Ако някой от тях беше вързан, щеше ли да има хулиганство или не? Безспорен е фактът, че не е имало принуда и насилие”, посочи още адвокат Кутрянски. Според адвоката не са нужни такива показни задържания в този случай. “Всички правим разлика от клипове, в които се изявяваш като мафиот или наистина си такъв”, допълни Кутриянски. Според адвоката това да се стремиш към известност не е престъпление.  Такива бяха и тезите на останалите защитници.

След клипа с Емили, Чеченеца и Куката: КЗД се самосезира по случая

Държавното обвинение отново спомена, че Чеченеца е съден за грабеж, Тошо Куката в рамките на две години е осъждан 7 пъти за 3 грабежа, една кражба, закана за убийство и лека телесна повреда по хулигански подбуди. И двамата са реабилитирани. 

Решението на Районен съд не е окончателно и подлежи на обжалване. 

Вкараха в съда Чеченеца, Тротинетката и Тошо Куката СНИМКИ

@glasnews Жената на Чеченеца с първи коментар за бруталния клип в пловдивски мол ???? #АнаРачковска #жена #Чеченеца #коментар #Куката #Емили #Пловдив #Checheneca #GlasNews #fyp #foryoupage #fypp #viral #share ♬ original sound - GlasNews.bg