Съдът в Пловдив решава дали да остави т.нар "инфлуенсъри" Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката в ареста.

Припомняме, че тази сутрин от прокуратурата в града обявиха, че ще бъде поискано задържане под стража за умишлено престъпление за срок до 8 месеца преди внасяне на делото в съда.

Въпросните бяха задържани  във връзка с разпространения клип, на който едно момче с специални потребности бе поставено в ролята на куче и беразвеждано на каишка в търговски център в Пловдив. Гаврата потресе обществеността в страната, а  по случая бе досъдебно производство за хулигански действия.

Клубът по борба АСКБ "Тракиец" покани Чеченеца и Куката на спаринг

Пострадалото лице със специални образователни потребности е на 20 години. На общ познат на Емили Тротинетката, Чеченеца и Куката, които публикуват клипове в социалните мрежи и YouTube, е било възложено да намери лесно податливо на манипулации лице, което да бъде убедено да изиграе ролята на куче. Човекът започва чрез съобщения във Фейсбук и обаждания по телефона да увещава момчето да се съгласи да се срещне с неговите приятели. То е знаело, че тримата снимат клипове и са известни онлайн, но отказва неколкократно.

Чеченеца, Тошо Куката и Емили унижават момче със СОП в Пловдив

Въпреки това общия познат продължава настойчиво до го убеждава колко е хубаво да се запознае с тези лица и че може да бъде известен като тях. Възползвайки се от добротата му, той успява да го придума да се срещне с три лица, които в последствие бяха задържани. Убедили го, че ще стане страхотно известен и не трябва да се притеснява. Казват му, че ще бъде в ролята на куче и ще му хвърлят предмети, които да донася, да лае и накрая да им подаде лапа.

Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до 5 години. Двама от обвиняемите са осъждани и реабилитирани. Тримата ще бъдат задържани за 72 часа. 

Чеченеца е съден за грабеж, Тошо Куката в рамките на две години има присъди за три грабежа и закана за убийство. И двамата са реабилитирани. 

Очаквайте подробности!

Динко за гаврата на Чеченеца, Куката и Емили: Ако бях там...