Мярката за неотклонение на двамата лекари, точили Здравната каса ще протече при закрити врати без присъствието на журналисти. Причината за това е, че има секретни материали, които не може да бъдат оповестявани.

Обвиняват двама пловдивски лекари, ощетили НЗОК с близо 13 бона

Те бяха арестувани преди дни от Икономическа полиция. Двамата са обвинени в документната измама, свързана с неправомерно получаване на парични суми от бюджета на НЗОК. Според прокуратурата схемата е била извършвана в тандем от двамата медици.

54-годишният д-р Веселин Станчев е общопрактикуващ лекар, който приема пациенти в Пловдив, а неговият колега 55-годишният д-р Найден Пъджев се е водил едноличен собственик на медицински център „Физио Витал”. По данни на обвинението д-р Найден Пъджев е бил извършител, а д-р Станчев помагач. Установено е, че пациентите са били преглеждани фиктивно и са им били извършвани процедури по физиотерапия, за което Здравната каса е платила на медицинския център по физиотерапия сумата от 12 900 лв., съобщи trafficnews.

Пловдивските лекари, точили Здравната каса, са работили в тандем

Припомняме, че към настоящия момент обвинението е за 31 пациенти, като единият задържан насочвал с направления хора към медицински център за физиотерапия. По данни на полицията лекарите са издали около 1000 направления, които тепърва ще бъдат разследвани.

Предстои съдия Светослав Узунов да реши дали двамата ще останат за постоянно в ареста.