Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Красимир Каменов, по известен като Къро, за престъпление по чл. 116, ал. 1, тоест за убийство, а именно за това, че е подбудил Кристиян Илиев  – извършител, и Боян Табаков  – помагач, да застрелят Любомир Иванов – бивш служител на МВР.

На 25.03.2022 г. около 9,20 ч. в гр. София Любо Полицая бил прострелян два пъти с огнестрелно оръжие, с което била причинена смъртта му.

От прокуратурата припомнят, че на 14.04.2022 г. като обвиняем бе привлечен Кристиян Илиев за това, че е прострелял Любомир Иванов.

Че нещо ще се случва около Къро стана ясно още миналата седмица, когато прокуратурата пусна записи на негови разговори с най-различни хора. В дома на негови приближени пък били намерени списъци на магистрати, които трябвало да бъдат уволнени.

Самият Къро от години не е в България. Предполага се, че е в Южна Африка. Сега той ще бъде обявен за издирване. Вероятно ще бъде пуснат за дирене и с червена бюлетина от Интерпол. 

Любомир Иванов беше разстрелян пред дома си в София на 25 март 2022 г.  Иванов е бивш шеф на "Криминална полиция" в едно от столичните районни управления, напуска системата през 2014 г. През 2018 г.  Интерпол го издирва като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.

Физическият убиец на Любо Полицая е Кристиян Илиев, бивш борец без особени постижения в спорта, а негов помагач е Борислав Грозев. Двамата са с криминално проявени за хулиганство, наркотици и други престъпления.

Фабриката за нелегални цигари, разбита в Ботевград, била на убития Любомир Иванов?

Бившият шеф на „Криминална полиция” бе застрелян посред бял ден в двора на кооперация в квартал „Лозенец“, когато е отивал към паркинга. Според първоначалната информация мъжът е бил пресрещнат  от велосипедист, който стреля срещу него, но пистолетът му засича. След това Иванов излиза от колата и напада похитителя си, който успява да го простреля в корема. Бори се за живота си, като в схватката дори успява да събуе обувките на екзекутора си. Убиецът стреля още два пъти , но раните не са смъртоносни. Първият куршум обаче е попаднал в черния му дроб и се оказва смъртоносен. 

Все пак по време на схватката нападателят губи част от вещите си и по тях е открито ДНК, което после помага на разследващите да го идентифицират. Записи от охранителни камери пък показват пътя на убиеца и оттеглянето му. 

Според запознати Любо Полицая е бил близък до Къро, но едновременно с това поддържал контакти и с лица , с които подземния бос бил в открита война. Дали пряката причина за поръчката е предателство или финансови отношения, евентуално може да изясни разследването. 

Пуснаха записите, в които Къро обсъжда отстраняването на главния прокурор АУДИО