"Невинни сме! Мярката ни трябва задължително да бъде домашен арест". Това заяви в съда тъщата на убития Пейо Пеев, която е една от задържаните за смъртта му.

"Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма?", запита Трифонова в коментар на искания постоянен арест за дъщеря ѝ Габриела Славова-Пеева, пише "Нова".

"От 30 г. работя за обществото, за българите в чужбина. Те са в сивата икономика. Освен това - искам прокуратурата да се заеме! Срещу дъщеря ми има заговор. Майката Иванка е в основата, както и баща му, в опит да бъдат разделени децата - едното дадено на тях, другото за биологичен материал. Срещу нея имало жалби за произведен тормоз от нас, срещу него, срещу биологичния материал. Да бъде установено.  Аз лично съм виждала, че бащата на Пейо му пише как да ме елиминира, да вземе децата. Един от есемесите му беше "Атакааа....". Майка му пише - не стой там, това не е твоят дом, това не е твоето семейство. Виждах в него 15-годишен, който има нужда от залъгалка. Имаше двойнственост при него. С нас беше много щастлив, при тях явно не. Ние тези деца ги обичаме. Майка им трябва да е жива. Това малкото дете изкара тях от равновесие. Пейо беше бесен от ревност, защото в исковата молба на Велико пише, че имало любов между него и дъщеря ми, и ще правят семейство", каза своята версия Красимира Трифонова. 

До момента от разследването се предполага, че двете жени първо са удушили 44-годишния мъж, а след това са опожарили автомобила с тялото му. Разследва се дали има и други, замесени с укриването на следите и тялото на Пеев.

Прокуратурата обжалва и мярката на Габриела Славова-Пеева, обвинена за убийството на съпруга си Пейо Пеев. Миналата седмица тя беше пусната под домашен арест. Сега обвинението ще настоява за постоянното ѝ задържане.

Днес обаче стана ясно, че тя Пеева да присъства на гледането на мярката ѝ. Адвокатът ѝ е пуснал молба тя да не се яви.  

Красимира Трифонова, която също е с обвинение за убийството - ще поиска по-лека мярка. На първа инстанция съдът реши да я остави в ареста.

Славова, обвинена за убийството на Пеев, няма да се яви в съда

Прокуратурата иска постоянен арест за Габриела