Обвиняемият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е бил под влияние на наркотични вещества по време на инцидента. Това сочат заключенията от експертизите, които бяха представени на поредното заседание по делото, предаде репортер на GlasNews.bg.

„Според  концентрацията на кокаин в кръвта на подсъдимия, която е 232 нанограма на милилитър, има две възможности. Първата е, че е взет няколко часа преди пробата, което означава, че това се е случило 1-2 часа преди катастрофата. Втората е, че става въпрос за системна употреба на наркотични вещества или вземане на по-голяма доза в рамките на 24 часа преди вземането на пробата”, обясни пред журналисти адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков.

По време на заседанието вещите лица са потвърдили наличието на три вида наркотици в кръвта на Николов няколко часа след катастрофата, най-вече кокаин и амфетамини. Те категорично оборват тезата на близките на подсъдимия, че е възможно наркотичните вещества да са попаднали в организма му чрез напитка, специална паста за зъби или чай, без той да знае.

Безспорно е доказано, че именно Николов е управлявал автомобила, предизвикал трагедията.

На днешното заседание беше разпитана и сестрата на Кристиан Николов – Анна, която живее и работи в Германия.  

Утре делото продължава. На поредното заседание ще бъде представена коплексна седморна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза от 7 вещи лица, както и съдебно-медицинската експертиза на трупа на Милен Цветков, както и експертиза, която ще покаже механизма на възникване на пътното произшествие.