Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу жена, която опитала да внесе дрога в затвора.

Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че на 08.05.2022 г., около 15:30 ч. в гр. София, бул. “Ген. Н. Столетов“, в помещение за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода в Затвора, обвиняемата  представила багаж, предназначен за нейния син, който изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

До 20 години затвор за Христо, убил с чук баба си в Браниполе


Донесеното от обвиняемата съдържало хранителни продукти и дрехи. По време на проверката обвиняемата заявила, че носената от нея баклава си е за нея и няма да я предава. Между корите на баклавата била открита хартиена свивка, съдържаща високорисково наркотично вещество хероин, с нето тегло 3,03 гр., процентно съдържание на диацетилморфин 44 %, на стойност 272,70 лв.

В помещението за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода бил извършен оглед на местопроизшествие от органите на 02 РУ-СДВР, при което наркотичното вещество било иззето. При физикохимичната експертиза е установено като хероин.

Обвиняемата е на 68 години, неосъждана. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС