26-годишен жител на Сливен е задържан от прокуратурата по обвинение, че умишлено е причинил смъртта на младеж при предизвикана насред село Крушаре катастрофа в деня на втория тур от изборите за президент.

Непознатият до сега на криминалистите Хюсеин Алиев Хюсменов е бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес“, който близо час е преследвал „Опел Астра“, в която пътували 19-годишният Петър Досев и баща му. В хода на преследването на няколко пъти автомобилът на Хюсменов настигал и блъскал опела, фаталният удар бил нанесен към 17,00 часа на 21 ноември насред центъра на Крушаре. При удара опелът се завъртял около оста си и се забил в дърво, при което на място е загинал младият пътник. Таткото , който е на 43 години по чудо оцелял със сравнително леки наранявания.

При огледа не са били установени следи от употреба на алкохол или наркотици и за двамата водачи. В хода на образуваното бързо производство станало ясно, че между жертвата и преследвача от доста време имало напрежение заради момиче.

На няколко пъти Хюсменов предупреждавал Досев да спре да излиза с общата им позната, в изборния ден двамата се засекли случайно и кавгата избухнала отново. По време на преследването таткото на момчето, който буквално преди седмици, на 5 ноември останал вдовец, след като съпругата му починала от рак пробвал да укроти страстите , но не успял.Само по случайност на мястото на инцидента нямало други пострадали, коментира кметът на Крушаре Димо Станков който уточни че изборната  секция била на двадесетина метра от площадчето.

От прокуратурата в Сливен поискаха Хюсменов да бъде оставен с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ заради опасността да се укрие или извърши друго престъпление.Загиналото момче е завършило само преди месеци престижната езикова гимназия в Сливен „Захари Стоянов“, на чийто страница има лаконично съобщение от 23 ноември „ От този свят много рано си отиде нашият ученик Петър Досев от Випуск 2021.Поклон пред паметта му! Колективът на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" изказва най-искрени съболезнования на близките!