Софийският градски съд (СГС) наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на 23-годишния Денис Мустафа Камал Ал Гази.

Той е обвиняем за убийството на 32-годишния Илиян Илиев в неделя вечерта в столичния квартал "Люлин" след спор за шум, предизвикан от заря по повод раждането на дете. 

Психично болен е убиецът на Илиян в София, крещял: Ще ви изколя! СНИМКИ

След двудневно укриване във вторник младият мъж сам се предаде в полицията. 23-годишният Денис е осъждан и за притежание на наркотици.

Според защитника му той бил провокиран и удрян от присъстващите на събирането. Прорезната рана бил нанесъл при самозащита. 

"Беше ме страх за живота ми, затова не се предадох веднага. Те ме нападнаха и аз се защитих", каза самият Денис.

Според разказа на свидетели обаче той отправял заплахи за убийство и заплашил хората с нож. След като Илиян го избутал леко, извадил нож и му нанесъл прорезна рана в областта на гърлото, пише bTV.

Защитата поиска по-лека мярка - "домашен арест", за да може Денис да се грижи за дядо си, който е инвалид, както и да си завърши обучението. Той е четвърти курс студент в УНСС. Живее с баба си и дядо си. 

СГС поиска най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", защото има риск обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Денис, заподозрян за убийството в София, вече е зад решетките!

Тв водещ за убийството в София: Аз оцелях с Илиян, за да го убие скапан наркоман в "Люлин"!

Приятел на убития Илиян: Раната беше на около 10 см от гръкляна