Говорителят на главния прокурор Сийка Милева дава в момента брифинг по повод адската катастрофа на Околовръстното в София, при която пиян и надрусан с кокаин шофьор с мощно "Порше" уби французин и прати жена му в болница в тежко състояние.

В кръвта на обвиняемия, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София има наличие на 1.73 промила алкохол, както и присъствие на кокаин. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг пред медиите.

От изследването, направено във ВМА, категорично се установи, че обвиняемият Любенов е управлявал автомобила си след употреба на алкохол и наркотици, каза тя.

СГП извършват активни действия по разследването и ще бъдат изследвани всички обстоятелства. По досъдебното производство е назначена автотехническа експертиза, която да установи скоростта на автомобила, но такава още не е подготвена.

Милева призова за взаимодействие между институциите и единна държавна политика, с ясни рамки, в които да се посочи отговорността на институциите, за да се справим с престъпленията на пътя, но и с организираната престъпност и разпространението на наркотиците.

Очаквайте подробности!

Пиян и дрогиран е бил шофьорът, причинил мелето в София

Кола е по таван след тежка катастрофа, има загинал!