Прокуратурата в Кюстендил се самосезира и поема случая със слепия по документи мъж, който кара такси и извършва нерегламентиран превоз в Рила, каза за Националното радио говорителят на обвинението в областния град Галина Димитрова.

Мъжът е брат на прокурорка от прокуратурата в Дупница, затова чрез Окръжна прокуратура и чрез Главния прокурор преписката ще бъде разпределена на друга равна по степен прокуратура, поясни Димитрова.

Както ви разказахме в разследване на GlasNews.bg рилчанинът Борис Димитров, който притежава решение на ТЕЛК за нарушено зрение и 100 процента чужда помощ и по документи е незрящ с 98% нарушено зрение, извършва таксиметрови услуги, кара клиенти от Рила и Благоевград до Рилския манастир и обратно за 35 или 50 лева. Това беше установено и показано в телевизионен репортаж, когато в продължение на няколко дни подставени лица се возят при него по маршрут Рила – Рилски манастир.

Сляп по документи кара такси ВИДЕО

Преди години Борис Димитров е работил във ВЕЦ „Рила“ като оператор на командно табло на електрическа централа. Заради едно от решенията му от ТЕЛК за нарушено зрение работодателите му решават да го преместят на друга длъжност. Борис не е съгласен и уволнен. Завежда съдебни дела.

През февруари 2020-та година Димитров е преминал медицински преглед при общопрактикуващ лекар в Дупница и сменя свидетелството си за управление на МПС до 2030-та година и става нелегално такси. От общината в Рила казват, че няма нито едно издадено разрешително за таксиметрови услуги в града. Най-вероятно Димитров е получил разрешителното в друга община, например в Благоевград.