Окръжна прокуратура – Сливен се самосезира по репортажи в медиите и постанови проверка по повод смъртта на 15-годишно момиче, настъпила в МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Проверката трябва да установи налице ли са данни за извършено престъпление по чл. 123 от НК. Тя ще бъде осъществена от служители на РУ на МВР-Сливен, на които са дадени подробни указания.

Срокът за извършване на проверката е 10 дни. Наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Сливен трябва да бъде уведомен при приключване на разпоредените действия, с оглед предприемане на последващи мерки.

Близки на починалата 15-годишна Зейнеб щурмуваха болницата в Сливен

15-годишно момиче почина в скенера на болницата в Сливен

Припомняме че, 15-годишната Зейнеб почина в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен след няколкодневно лечение в детското отделение на 21 юни.

Момичето е прието на 16 юни в детското отделение на сливенската болница. Според началника на отделението тя е лекувана адекватно, но въпреки това е починала. Родителите и близките търсят отговорност от лекуващите я медици, защото смятат, че в случая има лекарска грешка.

По-рано днес близки и роднини на Зейнеб, излязоха на протест пред лечебното заведение. Той продължи около два часа, а напрежението ескалира, когато протестиращите щурмуваха входа на болницата.