Софийският районен съд освободи без мярка за неотклонение служителят на ГДБОП, заловен в събота. Тогава беше съобщено, че той е шофирал след употреба на амфетамин.

Мъжът не е отказал проба, но тя липсва. Съдът го освободи, тъй като обвинението се основава само върху показанията на трима полицаи, предаде Нова тв.

От Софийската районна прокуратура обявиха, че антимафиотът се е опитал да заблуди проверяващите полицаи, като се е представил за служител от друга дирекция - „Вътрешна сигурност”.

В талона за изследване на обвиняемия антимафиот във "Военномедицинска академия" след задържането не е описан тест с положителен резултат, посочиха още от съда.

Липсват данни служителят на ГДБОП да е отказал да даде биологични следи за нуждите на разследването.

Налични са единствено данни, че първоначално на подаден сигнал с палка от пътните полицаи край село Лозен, Борислав Митев не е спрял. Това обаче не е престъпление, а административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Самият Митев заяви в съдебната зала, че не е видял полицаите при първия опит да го спрат докато шофира, защото е “забравил очилата си” на идване от дома му в Елин Пелин към София,предаде bTV. Причината била, че служителят е бързал да закара по спешност своя близка до “Окръжна болница”

Да тестват за наркотици всички в МВР. Ще посмее ли министърът да го осъществи?

Служителят на ГДБОП, шофирал дрогиран, бил на амфетамин

Повдигнаха обвинение на служителя на ГДБОП, шофирал дрогиран

Служител на ГДБОП шофира пиян в София