Всички свидетели и вещи лица ще бъдат разпитани по делото на Рангел Бизюрев, като Динкови ще се явят да свидетелстват още на първата предвидена дата. В хода на заседанията ще бъде разпитан и свидетел с тайна самоличност. Това стана ясно преди минути в Окръжен съд Пловдив, където обвиняемият за убийството на Димитър Малинов застана пред магистратите, окован с белезници.

Той е с обвинение за умишлено убийство, а в обвинителния акт е записано, че на 20-ти юли миналата година в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. Рангел беше защитаван от адвокат Делчо Джубелиев, а Атанаска Бакалова и други близки на Малинов баха защитавани от адвокатите- Антоанета Николова и Димитър Марковски. Една от бабите на Митко също присъства със защитник адвокат Кемалова. Още преди съдебното заседание прокурор Борис Михов заяви, че по обвинението само Рангел е единственият извършител на престъплението.

Започва делото срещу Рангел Бизюрев

 “Това са фактите, които сме анализирали”, коментира той.

Чрез защитниците си, близките на убития Димитър, предявиха молби за конституиране на пострадалите като частни обвинители с предявяване на искове за причинени имуществени и неимуществени вреди в общ размер от един милион и 100 хиляди лева. Адвокатът на Бизюрев обаче, пожела делото да премине по съкратената процедура, съобщи trafficnews.

“Искаме делото да се разгледа по реда на особените правила, единствено с цел процесуална икономия”, каза той. Те дадоха съгласие да не се провежда разпит на всички 37 свидетели и 14 вещите лица по делото. Защитата, заяви, че искат да бъдат разпитани само близнаците Динкови , Атанас Гунчев, Станислав Минчев, Любомир , Йордан и част от вещите лица. По думите на Джубелие, в списъка има свидетели, които нямат отношение към това производство. Адвокатите на пострадалите категорично заявиха, че не дават съгласие , защото считат , че всички свидетели трябва да бъдат разпитани по това дело. Причината за това, че трябва да се изяснят всички обстоятелства, защото има доста разминавания в разпитите и могат да бъдат изложени други доказателства.

Бизюрев разказа пред съда цялата история за убийството на Митко

След като изслуша страните съдията не допусна разглеждане на делото по съкратената процедура. Така щ следващите заседания ще протекат по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Магистратите конституираха като частни обвинители пострадалите и прие техните искове в общ размер над един милион. Мярката за неотклонение спрямо обвиняемия остава “задържане под стража”. Следващите заседания са насрочени за август и септември месец, където ще бъдат разпитани и двамата братя Динкови.