Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд Кристиян Кожовски и Павел Тасков, обвинени за побой и последвала смърт на Самуил Кацарски в гр. Петрич.

В ранните часове на 22.05.2021 г. в заведение на улица „Цар Борис III“ в гр. Петрич възникнал конфликт между две компании. Междувременно на местопроизшествието пристигнал мъж с таксиметров автомобил, за да прибере приятелите си. Той се поинтересувал за причините на разправията, като се опитал да я спре.

Разкриха истинската възраст на Омар, убил полицаите в Бургас

Скандалът ескалира, пренесъл се навън и прераснал в сбиване между участващите в него. В един момент обвиняемият нанесъл силен удар с крак в областта на корема на мъжа. Пострадалият изгубил равновесие и паднал на платното до пешеходната пътека, при което ударил седалището и главата си в асфалтовата настилка. Вследствие на получената тежка открита черепно – мозъчна травма мъжът изпаднал в кома. Въпреки състоянието му Кристиян Кожовски му нанесъл удар с крак в главата.

 Свидетели на случващото се опитали да спрат побоя и да окажат първа медицинска помощ на пострадалия. През това време Павел Тасков и Кожовски напуснали местопроизшествието.

Инцидентът бил възприет от множество лица - таксиметрови шофьори, клиенти на заведения, случайни минувачи.

След подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112 на място пристигнали полицейските органи и спешен медицински екип. Пострадалият Самуил Кацарски бил транспортиран в болнично заведение в гр. Петрич, а впоследствие в столицата. Въпреки проведени реанимационни мероприятия и приложено високоспециализирано лечение, мъжът починал.

В хода на досъдебното производство са били назначени и извършени множество експертизи – съдебномедицинска, видеотехническа, химикотоксикологична, ДНК, съдебно психиатрични.

Според заключението на вещото лице по изготвената съдебномедицинска експертиза, между черепно-мозъчната травма и настъпилата смърт на пострадалия Кацарски. е налице пряка причинно – следствена връзка.

Обвиняемият Павел Тасков е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Другият обвиняем по делото – Кожовски, е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.