Сарафов коментира новината за смъртта на Ангел Христов, единия от т.нар. братя Галеви. По времето на Борис Велчев като главен прокурор Сарафов е ръководил екипа, разследвал дейността на двамата. Според него Христов е влязъл в България през зелена граница. Това заместник главният прокурор Борислав Сарафов коментира пред БНР.

Христов, който е с влязла в сила присъда и се издирва с червена бюлетина от Интерпол, почина вчера в къщата си в Ресилово след като много години се намираше извън България.

Кметицата на Ресилово с първи думи след случая с Ангел Христов

Разследването за това как и кога той е пристигнал у нас и защо не е арестуван след като е влязъл на територията на страната продължава.

Припомняме, че МВР стартира две проверки по случая. Първата  е за това как Христов е влязъл у нас, тъй като срещу него има вляза в сила присъда и следва да бъде арестуван от гранична полиция.

Втората проверка е свързана с работата на полицията в Кюстендил. Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си.

Грозно и неграмотно дело в Пловдив СНИМКА

Окръжна прокуратура - Кюстендил също е образувала 2 досъдебни производства по повод смъртта на  Христов.

Първото трябва да установи дали починалият човек е действително Ангел Христов, а второто - какви са причините за смъртта и дали тя е естествена, защото по тялото няма следи от насилие при първоначалния оглед.

Трупът вече е откаран в София за аутопсия, въпреки че близките са отказали, но при започнало разследване те нямат думата.

Задържаха 13 души при спецакция, сред тях и полицай