Върховните касационни съдии не уважиха жалбата на бившия катаджия Сашо Тръпков, който бе заснет през 2014 г. да взема пари от спрян за проверка шофьор.

Магистратите приеха, че жалбата му е недопустима, с което напрактика оставихат в сила решението на апелативния съд от февруари т.г., с което той бе осъден на 3 година условно, 2000 лева глоба, както и на "лишаване от право да заема длъжност в държавна или обществена организация" за срок от 3 години.

Съдът счита, че Тръпков е осъден за престъпление, извършено при условията на продължавано престъпление – поискал и приел дар, който не му се следва, за да не извърши действия по служба.

Според мотивите на ВКС подадената жалба от защитата на бившия катаджия не съдържа никакви конкретни оплаквания и не дава възможност да се провери основателността на общо изразеното недоволство от постановената присъда.

Припомняме ви, че Сашо Тръпков влезе в сражение с правосъдието, след като през 2014 г. студент с любителска камера го засне как прибира рушвети от шофьори и качи видеото във Facebook.


Заради наглото му поведение ръководството на МВР уволни Тръпков, преди делото срещу него да е влязло в съда.

Веднага след това той коментира пред медиите: "Щом съм аз най-големото корумпе, нека ме осъдят. Е, ръцете да ми отрежат, ако трябва. Какво да направя?".

Бившият катаджия настоя, че е жертва на постановка. На чия – отказа да назове. Твърди, че пари не е вземал, а видеото е монтаж.

Тръпков не отрече обаче, че сред катаджиите на улицата има корупция: "Вижте какво, дайте да не се заблуждаваме, всеки е вземал пари. Знаете ли колко са ме гонили? Едно ще ви кажа, говоря от името на всички катаджии – няма един катаджия, който да каже: "Какво правим сега?".