Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Г.Б., на 56 г., за това, че на 01.11.2023 г. в Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание те се отличават с изключителни дързост и цинизъм и деянието е било извършено при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Лексус“.

Г.Б. е обвинен и за това, че 01.11.2023 г. в гр. Пловдив по хулигански подбуди е причинил на 23-годишен мъж лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, във вр. с ал. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.  

Само за няколко часа извършителят на деянието е бил установен от служители на ОД на МВР – Пловдив, задържан е за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него са повдигнати две обвинения.

Подробности по случая ще бъдат представени на брифинг на Районна прокуратура – Пловдив, който ще се проведе утре, 2 ноември 2023 г., в 7,10 часа сутринта, пред сградата на прокуратурата в Пловдив. 

Мъж размахва пистолет и удря шофьор на метри от районно управление в Пловдив