Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Личкана  за това, че на 25.06.2023 г. в гр. Пловдив, противозаконно е повредил чужда движима вещ – автобус, марка „Темса Сафари“, собственост на акционерно дружество – престъпление по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Ангел Личканов - Личкана е привлечен като обвиняем и за това, че на 25.06.2023 г. в гр. Пловдив по хулигански подбуди е причинил другиму – на 54-годишен мъж, лека телесна повреда, довела до разстройство на здравето – престъпление по чл. 131, ал.1, т.12 вр. чл.130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Личкана с още една издънка - счупил стъкло на автобус от градския транспорт

На 25 юни 2023 г. в гр. Пловдив, в периода между 21 и 22 ч., в пътния участък между спирката на Централна жп гара в посока към бул. „Хаджи Димитър“ се движел автобус, използван за превоз на работници. В него се намирал само водачът му – 54-годишен мъж. На участък на пътя, където имало ремонт и движението се осъществявало само в едното платно, бил спрял лек автомобил, марка „Мерцедес“. Близо до него се намирали двама мъже, които разговаряли.

Личкана от ъндърграунда в Пловдив преби шофьорка на булевард

Единият от тях бил Личкана, който шофирал лекия автомобил. Паркираната кола пречела на движението и не позволявала на водача на автобуса да премине. На два пъти той подал звуков сигнал с клаксона. А.Л. преместил автомобила, но разстоянието било недостатъчно. Той се приближил към автобуса и счупил лявото странично стъкло на затворения шофьорски прозорец, замерил с паве водача, но не успял да го уцели. След това взел микрофона от автобуса и ударил шофьора в слепоочието. Установено е, че стъклата от счупения прозорец са причинили порезни рани по ръцете и тялото на водача. Подаден е сигнал на тел. 112 и е образувано досъдебно производство.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.