Районна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем 35-годишен мъж., за това, че на 16.12 2022 в гр. Пловдив противозаконно отнел лек автомобил от владението на другиго, а именно 28-годишна жена, като автомобилът е изоставен в гр. Пазарджик и деянието е извършено повторно.

Софиянец е автокрадецът, вилнял в Пловдив. Откраднал четири коли

Откраднаха колата на мъж пред очите му, имате ли информация? СНИМКИ

По делото е установено, че обвиняемият отнел автомобила пред жилищна кооперация в гр. Пловдив, докато пострадалата подготвяла детето си да го качи в него. Колата е била с работещ двигател и апашът се качил много бързо в нея, след което потеглил към гр. Пазарджик. Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112. Oбразувано е досъдебно производство и под надзора на прокуратурата са извършени множество действия по разследването и издирвателни мероприятия за установяване на автомобила и извършителя.  Автомобилът е намерен по-късно на бензиностанция на автомагистрала "Тракия" в района на обл. Пазарджик. В резултат на проведените действия по разследване е установен извършителят и е задържан днес - 13.01.2023 г., в жилището си.

Джип с пловдивска регистрация е предизвикал екшъна в Бургас

По делото са изготвени няколко експертизи, като според съдебно-оценъчната експертиза стойността на автомобила възлиза на 228 900 лева. По делото продължават действията по разследването. Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. В понеделник, 16.01.2023 г., РП-Пазарджик ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Автомобилът ще бъде върнат на пострадалата.

Продължават действията по установяване на цялостната престъпна дейност на извършителя.