Четвъртото заседание по делото „Дебора“ ще започне днес от 9:30 часа. То трябваше да се проведе на 8-ми юли, но беше отменено. Очаква се Районният съд да разпита останалите трима свидетели, тъй като съдията заключи на предходното дело, че двама не са се явили, а третият е отказал да получи призовката. Възможно е през днешния ден да настъпи и края на съдебната сага. Самата Дебора Михайлова все още не е разпитана, защото сама пожела да даде показания последна. Обяснения в края на делото ще даде и подсъдимият.

Адвокатът на Георги: Има съществени и сериозни разминавания в показанията на Дебора

Това е момчето, с което Михайлова е имала отношения - охранителят Георги Георгиев. Той е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, вследствие на което Дебора получи 400 шева, както и в насилствено подстригване на косата ѝ и отправени нееднократни заплати за убийство.

Защитниците на Георгиев многократно заявяваха, че има много съществени разминавания в показанията на Дебора. В предходното заседание, което е продължило с часове стана ясно, че са пускани и записи, които най-вероятно са от първите показания на Дебора Михайлова. От друга страна тя обясни, че първоначално е била в шок и не е помнила дадени моменти, но след това си е разказала всичко както е.

Трето заседание по делото "Дебора"

Още през миналия месец Административният съд в Стара Загора обяви, че  полицейският арест на Георги Георгиев, по което са и заканите за убийство, е незаконосъобразен.

Делото се гледа при закрити врата, за да не се разгласяват факти от интимния живот на двете страни.

Дебора за Георги: Той за мен не съществува!