Младото момче, което падна от деветия етаж на жилищна сграда в столичния квартал „Надежда“ 1, е било бутнато от майка си.

Тази информация съобщава News24sofia.eu, като сведенията са на разследващи, които работят по случая.

Майката на 24-годишния Александър Павлов е признала вината си. Тя е заявила пред полицаите от столичното 02 РУ-СДВР – МВР, че съжалява много за стореното.

Жената разказала пред униформените, че Александър започнал да крещи в апартамента, бил я ударил в лицето и корема, а след това, докато момчето пуши цигара на терасата, тя го е бутнала.

Сигнал за криминалното престъпление на телефон 112 е подала лично майката.

24-годишно момче полетя от деветия етаж на блок в София

На място пристигат криминалисти и полиция. „Спешна помощ“ само констатират смъртта на младия човек.

Трагедията се разигра около обяд вчера в блок 153 в „Надежда“ 1. По първоначална информация момчето се бе хвърлило от блока само. На същия ден съсед на семейството разказа, че Александър  бил психически тормозен от своята майка. В апартамента на семейството често ходила и полиция, а сигнали подавали и голяма част от съседите.

Последното пристигане на полицията било само ден преди да се случи инцидента.

„Момчето е много добро. Доколкото разбрах от свои приятелки на III-ти етаж Александър е починал намясто. Линейката го е откарала в съдебна медицина. От много време насам се говори между съседи, че майката на момчето Димитринка има психически проблеми", разказват съседи.

Жената била разведена от години и сама се е грижила за сина си.