3-годишно момче почина, а сестра му беше ранена в дома на техен роднина в Шарлът, Северна Каролина, след като няколко души изстреляха около 150 изстрела в къщата, съобщиха от полицията.

Местните полицаи разследват фаталния стрелба по Асия Фигероа. Той спял в къщата на прабаба си, когато един от изстрелите го улучва фатално, във вторник преди полунощ. Неговата 4-годишна сестра е била пасена по време на стрелбата и се очаква да оцелее, съобщи CMPD.

Полицейското управление пусна видеозапис от стрелбата, надявайки се, че обществеността може да помогне за идентифицирането на автомобилите или заподозрените. Във видеото две превозни средства се движат по улица и спират пред къща, когато множество хора излизат от колите и започват да стрелят по къщата. Полицията съобщи, че 11 души са били в къщата, когато е станала стрелбата.

Сузи Уитли, прабабата на момчето разказа, че Азия и други членове на семейството са отседнали в дома й и че е чула изстрелите точно, когато тя е на път да заспи. Нейната внучка започнала да крещи, че Азия е прострелян, докато набира 911.

„Когато влязох в стаята му, внукът ми беше там, държеше го и той каза:„ Бабо, мисля, че го няма “. Не исках да повярвам “, каза Уитли пред WBTV.

Азия щеше да навърши 4 години през декември.

Детективите смятат, че стрелбата е свързана с други два убийства, които имат известна връзка с учениците в гимназията Хоупуел.

Учениците от гимназиите в Северен Мекленбург и Чамбърс (Ванс) също могат да бъдат включени, съобщиха властите.

"Вярваме, че тези трагични събития произтичат от някои прости спорове. Това, което започна като тийнейджърски спорни игри, се превърна в смъртоносна игра, която сега отне два живота", каза капитанът на CMPD Джоел Макнели.

Макнели помоли родителите на учениците в гимназиите да предоставят всякаква подходяща информация.

"Родители на деца в тези гимназии: Това, от което се нуждаем от вас, е, че трябва да бъдете толкова възмутени, колкото и ние от това. Тук децата ви ходят на училище. Това са хората, около които са децата ви, ние имам нужда от вашата помощ ", каза Макнели.

"Трябва да поговорите с децата си. Трябва да знаете дали децата ви са били у дома през последните няколко нощи. Ако децата ви не са били у дома през последните няколко нощи - трябва да знаем това."

Има няколко заподозрени и множество огнестрелни оръжия, но те не са открили нито една от колите или нито един от участващите хора, съобщиха от полицията.