Куче е било нападнато от агресивни питбули в Сливен. За кошмарната случка сигнализираха жители на града. По думите им, нападнатият Белчо е много добро куче, не е агресивен, а за него са се грижили живущи в блок. Те дори са му направили къщичка, в която да нощувка.

„Това е Белчо, нашето семейство го наричаме Бенджи! Често ни гостуваше - влиза, хапва и обратно в къщичката пред блока (бл.20 в Клуцохор). И така вече около осем години ни посреща и изпраща! Снощи изживяхме ужаса да го видим нападнат от питбул, който със сигурност е дресиран за бой с кучета! До сутринта се опитвахме да го спасим! Аз не познавам по-добро куче от Бенджи! Дано е жив, още го търсим! Питбула избяга и не се знае дали е при стопанина, или на свобода! Нека да се мобилизираме, защото и децата ни се разхождат в квартала! Моля съдействайте!,“ написа Жана Вълкова.

„За пореден път кв. „Клуцохор“ 00:10ч./неделя/ вдигнат под паника!!! Отново атакувано /разкъсано/ кварталното ни куче Белчо! От едни и същи Питбули, за които няма наказание!!!

Подадени са многократни жалби за тези кучета, но не се вземат мерки! Утре ще бъде дете, тогава кой ще бъде виновен!,“ написа Катерина Петрова, като от думите ѝ става ясно, че това не  е единствното нападение на въпросните питбули към Белчо.

Хората се надяват, че след многобройните сигнали, които са подавани срещу собственика на кучетата, ще има справедливо наказание.

„Това кученце е любимец на квартала. Защо не се вика полиция, след като се знае чии са кучетата,“ питат се други.

„Стопаните са опасни, не кучетата,“ коментират в мрежата.

„Няма опасна порода. Има опасни хора, които не трябва да притежават никакви животни.“

„Собственикът трябва да се издири и накаже най-строго. Това е за втори път.“