Акция срещу купуването на гласове продължава в няколко града в страната. Текат проверки по различни сигнали и оперативна информация срещу нарушаването на политическите права на гражданите.

Полицията проверява две къщи в Кричим в този час. Паралелно с това операция има и в с. Устина. 

Действията им са по информация, че се предлагат хранителни продукти и пари - между 20 и 50 лева, за да се гласува за определена политическа сила.

Подобни действия на органите на реда са стартирали и в Асеновград.

Междувременно в София екипи на СДВР, "Кобра", жандармерия и ГДБОП има в кв. "Христо Ботев". Има и задържани.

Акцията започна малко след 7 часа тази сутрин. Униформените проверяват за притежание на наркотици, освен че следят за търговия с вот. Проверяват се автомобили и жилища.

Над 20 автомобила на жандармерията са в квартала. Разположени са и контролно-пропускателни пунктове.

В резултат на полицейските действия във Варненско до момента са задържани общо четирима души в селата Дъбравино и Царевци, предава бТА. На импровизирано полицейско КПП се проверяват влизащите и излизащи автомобили от село Царевци, товари и документи на водачите и пътниците.

Всички материали по случая и информация за действията на полицията ще бъдат предадени на главния секретар на МВР, а по-късно днес се очаква да бъде оповестена официална информация за резултатите от полицейските действия. Акцията продължава и в момента в село Царевци, където икономическа полиция проверява търговските обекти.

В същото време във Варна се извършва проверка на заложни къщи.

Специализирана полицейска операция се провежда и на територията на ОД на МВР-Стара Загора.

Акцията е за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали се провежда на територията на областната дирекция.